torsdag 28 januari 2010

DAGENS KLOTTER 44 - Statisk elektricitet!

Hej Folks!
Hur mås det efter jul och nyårsfirande.
Vi mår inte så bra och händelserna i mitt boende fortsätter. Nu senaste tiden har det varit oerhört jobbigt med spring och klampande i trapphuset, man leker med elen nattetid (främst) och skruvar på full strömstyrka. Trapphuset har normalt ett system som gör att man kommer in - och då tänds lamporna för just där man befinner sig. Nu är all belysning på hela natten statiskt,troligen för att skapa statisk elektricitet.

TVÄTT M M
Vattnet vi använder gör kläderna stela, handdukar hemskt stela, och disktrasorna går helt enkelt sönder i små bitar, verkar som något uttorkande i vattnet. Ett pulver hamnar på duschgolvet efteråt man duschat. Det blir oerhört varmt (ungefär som i en bastu på nedersta plan) i perioder när man lagt sig i sängen för att sova och en massa spring i källaren samtidigt....

Hunden springer runt och runt och gnäller när detta händer. Han själv är torr i huden och släpper hudflagor som vi sedan andas in och får andningsproblem. Hade dotterns radio apparat i sängen en natt och när vi skulle spela på den såg vi att den bränts sönder och var svart i displayen. Vidare har vi brännmärken under sängarna och soffan, d v s metalldelarna i möblerna har gjort så att det har blivit brännmärken mot tyg delarna av hettan...ÄR DETTA NORMALT??????

Frysen mäter -30 grader hur än man gör ibland och låter som ett tröskverk samtidigt de kör på med elen. Det går inte annat än stänga av den för att få upp tempen til normala 18-19 grader.

VÅRA MÖBLER
Hela vårt möblemang håller på att bli förstört! Jag har foton på det mesta av det här och kommer om detta inte upphör att lägga ut allt offentligt!

Hyresvärden bryr sig inte, så jag har skaffat skyddsutrustning i form av olika metallföremål som jag skyddar mig med. Ibland kommer det också elstötar, kanske beroende på att det blir så varmt? Vattnet i kranarna lämnar ibland ett lager av något pulvrigt på huden som känns väldans torrt. Jag har också fått eksem i nacken/huvud, barnen blir sjuka och har ont i huvudet.

Men jag antar att eftersom varken kommunen eller hyresvärden bryr sig så anser väl de det här ganska normalt



Samtidigt under dessa perioder brukar man oftast tillkalla någon reparationsfirma och just nu finns ett bredbands installations team här.

Jag tror och bedömer att vi kommer bli allvarligt sjuka av det här men vi får ingen hjälp hur än jag gör, så jag vänder mig till allmänheten nu. Hjälp oss härifrån innan vi blir jätte sjuk. Hjälp oss med ett eget boende där inga rykten kan skapa att grannar flyttar ut och dessa agerande personer flyttar in. Detta har pågått i flera boenden nu. Tack och lov att jag har sparat bilder och inspelningar om det skulle bli nåt rättsligt

Vi förstår ingenting av varför de agerar så här emot oss.

Happy Housing va?
/Sivan

5 kommentarer:

Anonym sa...

hej
när man läser din blogg verkar det som om du har ett väldigt jobbigt o besvärligt liv...det verkar inte bara fysiskt jobbigt utan till stor del psykiskt betingat. jag tycker du ska ta kontakt med en läkare som är expert på det området... samtalsterapi i kombination med de rätta medicinerna så kanske du mår bättre.

Sivan sa...

Hejsan Anonym
Jag hoppas du är utbildad inom sjukvården eftersom du kan uttala dig såsom du gör. Återigen får jag säga att mitt liv är inte jobbigt om folk slutar trakassera mig, det finns ju som sagt bevis på att detta inte härrör från mina egna problem, och i det fallet är jag inte i behov av någon samtalsterapi. Lämna mig ifred så är jag som vanligt och behöver itne hävda mig hela tiden online och hemma. Jag söker själv hjälp om jag anser mig ha jobbigt som beror på mig själv och vad JAG skapat. Vad andra skapar får de stå för, sånt ignorerar jag så långt det är möjligt. Det är bara just det att mina barn också drabbas av de här yttre faktorerna.

Detta är ju för att någon startat upp ett skitsnack om att jag skulle behöva terapi som folk agerar så här, de tror att om de ställer till det jobbigt för mig, så söker jag hjälp. Men eftersom jag inte innan detta startade, hade något eget behov, så skall inte yttre faktorer påverka att jag tvingas söka hjälp.

Tyvärr, för de som har den viljan att få in mig på psyket, fungerar jag så här, och det blir inget av med någon psykologi nu. F ö finns ingen i vår familj som haft några mentala problem och jag är redan bedömd efter kuratorsamtal för antalet år sedan -jag har inget behov enligt dem utan hade tillfälliga sorger att bearbeta som idag är klara. Det kommer troligen synas ganska snabbt att jag inte lider av någon psykisk åkomma -jag är helt övertygad till 100%

MEN DET ÄR KLART ATT SKADAR MAN EN PERSON MED ELEKTRICITET SÅ BLIR DE JU DUMMA I HUVET EFTER ETT TAG.....DET BÖRJAR VÄL SYNAS SÅ SMÅNINGOM PÅ HUR JAG SKRIVER HÄR OCH HUR JAG HAR SKRIVIT INNAN ISÅFALL. MÅNGA KÄNNER TILL MIG HÄR OCH UTOMLANDS SEDAN ÅR TILLBAKA SÅ DET BORDE INTE VARA SVÅRT ATT JÄMFÖRA....

Om andra upplever att man har problem så är det deras problem att hantera enligt mina åsikter, och faktiskt är det bara i Sverige som en del ansett att jag "har så jobbigt" och fantiserat ihop en massa strunt i sina egna huvuden. Detta för att jag snällt berättat om mitt tidigare privatliv för en del, något jag idag ångrar. Är man inte exakt lika som gemene svensk så är man ratad som sjuk eller konstig.

Huvaligen vad perfekt vi svenskar är generellt, vi får inte höja rösten för då har vi ADHD, vi får inte grina för då är vi deprimerade, vi får inte skratta för högt få då är vi tokig. Sverige har psyknojja.

Titta på utlänningarna hur de agerar och lev och lär därutefter- de skriker ut sin sorg vid ev. dödsfall så inget finns att stänga in sedan, de agerar i vardagen med att besvara orättvisor med viss ilska och får således ut sina aggressioner utan ADHD stämpel, de talar högt vitt och brett och får ut sitt/blir hörd, inget finns därmed att stänga in som kräver mediciner och annat. Kolla bara vilken skillnad vi ser på debattörer i Sverige och utomlands. Utomlands är man mycket mera öppen och har en större självkänsla.

Tack för ditt svar och omtanke kära svensk, men mina sjukdomar är till 100% fysiskt betingade!
/Sivan

Anonym sa...

hej
jag menar inte att du ska behöva läggas in på psyket... menade bara att det kan i vissa perioder av livet vara bra att prata med andra och kanske en under en tid äta mediciner som hjälper en igenom det svåra eller jobbiga som man upplever. men kanske det bästa för dig för tillfället är att ha ett möte med dina grannar och prata igen det som händer i huset, för ni alla har ju samma vatten o el så om det är som du säger så är du ju inte ensam om allt otrevligt som händer... eller. har du hemförsäkring så borde det ju kunna ersätta dig för allt som blir förstört.

Anonym sa...

Hej, om du nu lider så fruktansvärt i den där lägenheten skaffa dig en ny! Och sluta vädja till allmänheten om pengar till veterinärvård. Visst jag förstår att du ber om pengar för att du får pengar, men jag anser att människor i mer seriösa kris situationer kanske skulle ha behövt dem. Du får Sverige och den svenska befolkningen att framstå som kompletta egoister och som om våra hyresvärdar var före detta fångvaktare på Treblinka, och jag kan då med säkerhet säga att så är de inte, för om de hade varit så hade du bara kunna anmält de till hyresnämnden,socialnämnden eller polisen, för om de är så allvarlig som du skriver så hade till och med polisen reagerat, men tydligen så har ingen av dessa instanser reagerat. Så anledningen till att de inte reagerat måste va för att du överdriver eller hittar på eller kanske båda. Jag kan hålla med om att du kanske är allergisk mot El för det finns sådana allergier men allt annat du beskriver är bara helt sjukt för som jag skrev tidigare så hade allmänheten reagerat om de inte tycker att du är ute och cyklar. Jag vill inte trakassera dig, men jag vill att du inser verkligheten, de är inte fel på hela Östersund, Jämtland och Sveriges befolkning som inte räddar dig ifrån denna misär utan de är kanske din reaktion som de är fel på. MVH Östersunds bo som inte har problem med vatten hyresvädrar och normalt levande grannar.

Sivan sa...

Anonym...
1.VI JOBBAR PÅ DET...SEN HAR VI BOSTADSBRIST I ÖSTERSUND KANSKE DU VET..
2.DET ÄR VÅR ENDA CHANS ATT HJÄLPA HUNDEN SÅ HAN INTE SPRIDER SJUKDOM TILL FAMILJEN -JAG GÅR PÅ EN MYCKET LÅG ERSÄTTNING OCH HAR INTE RÅD. 3.YTTERLIGARE EN PERSON TILL TILL LISTAN "DETTA ÄR SÅ OTROLIGT SÅ FOLK TROR INTE PÅ DET". JAG SKREV TIDIGARE OCH FRÅGADE OM DU HADE LÄST H E L A BLOGGEN? DET FINNS BEVIS I FORM AV BILDER, FILMER, INSPELNINGAR. VISST MATERIAL LADES UT PÅ MIN GAMLA HEMSIDA, RESTEN SPARAR JAG ETT TAG MED OM DET BLIR NÅGON TVIST FRAMÖVER. JAG HITTAR VERKLIGEN INTE PÅ DETTA, VARFÖR SKULLE JAG DET? VAD TJÄNAR ALLA HÄR HEMMA PÅ DET? TÄNK EFTER VAD DU SKRIVER. SKULLE MINA BARN TJÄNA NÅT PÅ ATT LJUGA? SKULLE JAG DET? NEJ DETTA ÄR DAGENS SANNING OCH BARNEN HAR ONT I HUVUDET AV ALL VÄRME SOM UPPSTÅR NÄR DE KÖR ELEN PÅ HÖGSTA. FRYSEN ÄR DÅ OCKSÅ (ENDAST DÅ) CIRKA 30-35 GRADER KALL OCH GÅR EJ SÄNKA. MAN FÅR STÄNGA AV HUVUDBRYTAREN ETT TAG FÖR ATT SÄNKA GRADERNA, RATTEN GÅR EJ KORRIGERA. ELEMENTEN GÅR BARA STÄNGA AV HELT ELLER HA FULLT STEKHETA, ALLTSÅ INGEN KORRIGERING, SOM ANNARS FUNGERAR.
5.DETTA ÄR GJORT OCH VISSA SAKER ÄR UPPKLARADE
6.NEEJ...DET ÄR JUST DÄRFÖR SOM JAG FORTSÄTTER, OM MAN TAR FOLK PÅ ALLVAR NÄR MAN T O M SKICKAR IN BEVISMATERIAL VIA EMAIL SÅ KANSKE DE SLUTAR NÅN GÅNG.

7.SKULLE ALDRIG FALLA MIG/OSS IN OCH JAG ÄR NOG INTE DEN ENDA SOM HAFT INBROTT MED MERA DÄR INGET BLIR UPPKLARAT. VI ÄR 4 STYCKEN SOM SETT NÅGON VARIT I MIN BOSTAD. EFTER DETTA MÄRKTE VI VISSA OMSTRUKTURERINGAR, BL A EN TELEFONLUR AVLAGD OCH UPPLAGD PÅ MITT TANGENTBORD... NÅGON SOM VILL FÅ MIG VIRRIG TROLIGEN...INTE UNDRA PÅ ATT ÖSTERSUNDSBOSTÄDER BYTER LÅS NU I ALLA UTRYMMEN OCH BOSTÄDER PÅ KÖRFÄLTET FÖR DET HAR NOG KANSKE VARIT EN HEL DEL HUVUDNYCKLAR PÅ VIFT...
8.
INGEN I ALLMÄNHETEN BOR HOS MIG ELLER UMGÅS MED MIG DYGNET RUNT OCH SER OCH HÖR ALLT DETTA. DÄRFÖR HAR VI SPELAT IN VISSA SAKER EFTERSOM ALLT ÄR SÅ ABSURT SÅ VI HAR FATTAT ATT INTE MÅNGA SKALL TRO PÅ DET. DET ÄR DET SOM ÄR POÄNGEN MED DETTA FRÅN DE SOM TRAKASSERAR OSS. HELT ABNORMALA SAKER SKER SÅ ATT ALLA SKALL PEKA PÅ MIG/OSS SOM TOKIGA MEN JAG ÄR ABSOLUT INTE RÄDD, DET KOMMER GENAST UPPDAGAS ATT JAG ÄR FULLT FRISK OM JAG SKULLE BLI TVUNGEN ATT BEVISA DET.
9.DET HAR JAG ALDRIG SAGT UTAN PEKAT PÅ OLIKA SAKER. TYVÄRR HAR DET VARIT MYCKET UNDER DE SENASTE ÅREN OCH DET KANSKE SER OTROLIGT UT, MEN OK FRÅGA MINA NÄRMASTE -DE VET OM ALLT DETTA.

10.NEJ, INTE ALLS, BLIR JAG LÄMNAD IFRED SÅ UPPHÖR ALLT DETTA. JAG HÄVDAR BARA MIN RÄTT ATT FÅ BLI LÄMNAD IFRED IFRÅN TROLIGA REPRESSALIER FÖR MINA ÅSIKTER UNDER 2002-2003 SOM JAG OFFENTLIGGJORDE. BL A HELT LEGALT MISSNÖJE MED SJUKVÅRD OCH ANNAT...SEDAN STARTADE DENNA CIRKUS. MEEN...VI HAR YTTRANDEFRIHET SÅ JAG TÄNKTE INTE DET SKULLE BLI SÅ FARLIGT. OCH SOM SVENSK BORDE DU VETA VAD SVENSKEN GENERELLT GÖR NÄR MAN ÄR MISSNÖJD...INTE GÅR MAN DIREKT PÅ PERSON IALLAFALL -MAN JÄVLAS MED FOLK HELT ENKELT, BAKOM KULISSERNA. SVENSKEN ÄR TYVÄRR FEG OCH TILLBAKADRAGEN AV NATUREN, KONTROLL PÅ ALLT. SNACKAR SKIT MEN SKRIDER ALDRIG TILL VERKET MED DET NÄR DET UPPDAGAS-DETTA SÄTTER JAG MIG EMOT.
/SIVAN

SAMLA POÄNG OCH KVITTERA UT PRESENTER