onsdag 6 januari 2010

DAGENS KLOTTER 41 - Winload.exe I Love you! :P

Nu börjar jag bli förbannad...har suttit i flertalet dagar och försökt ändra om i strukturen för min laptop, ville formatera och ändra storlek på olika diskar. Har ganska enkelt utrönat att många har problem med att vissa datorer endast levereras med en backup lösning av befintligt Vista system! Detta innebär att om man då raderar vissa filer på datorn så finns inte dessa med i den backup du gjort med vald programvara ifrån Microsoft från början trots att detta skall heta "fabriksinställningar". Eftersom många kunder klagat...har Microsoft fixat det så fint att man delat ut en iso fil att bränna ned och startar man med den så får man ett tillfälligt Vista att arbeta i som oftast ligger på enhet d: (dvd-rommen). Visst, fint om alla filer fanns med att reparera med så.

Men vänta nu......filerna som man måste återställa då? Dessa måste man ha själv och de flesta filerna finns online så snälla människor , köp TVÅ datorer så ni kan koppla upp er! För det är detta meddelande man får medan man jobbar i DOS, att man skall gå online. Lite svårt att gå online trådlöst ifrån DOS utan att installer om hela skiten och hämta filerna och sedan omformatera igen!! Alla har ju inte fast lina.

Vad kostar det Microsoft att lägga ut en komplett Vista CD för redan befintliga kunder att ladda ner mot identifiering?! Då kunde ju åtminstone en del kunder låna en dator tillfälligt och ladda ner och bränna. Är dessa VISTA CD guldpläterade? Man skall inte behöva ladda ner andra programvaror för att få Windows att funka. Vista är ett misstag, XP är mycket bättre, och Vista har en annan struktur som gör att boot filerna läggs lite här och där, d vs det finns flera olika enheter och inte två logiska som på XP. Nu är det snart inte långt kvar förrän jag byter till Linux...

Förbannat trött på meddelandet att winload.exe saknats...men i XP kunde man ju iallafall göra nåt åt det endast med CD:n som skickats med.

Skärp er Microsoft....


/Sivan

1 kommentar:

Knipkulor sa...

Håller helt med dig, jag har bytt ut windows mot mac och jag har aldrig varit en mer harmonisk människa=)

SAMLA POÄNG OCH KVITTERA UT PRESENTER