torsdag 10 december 2009

DAGENS KLOTTERN 30 -Sjukersättningarna 2, m m

Jag tycker att man nu måste skilja på skämt och allvar. Det är aldrig roligt att skämta om att cancer sjuka människor skall behöva gå ut i arbete. Jag referar dels till vad 7 läkare åstadkommit i form av protester,  som skrivs om i nätverket Resurs, och dels till Jämtlands tidningen ÖP:s artikel  "Vad betyder väl ett eller två eller femton läkarintyg för Försäkringskassan? Platt intet!"

Precis det ÖP skriver om har vi faktiskt tagit upp här hemma för en tid sedan....då som en frustration över vad man tidigare har varit van att behandlas som. Som man säger att har du blivit behandlad illa en gång, två gånger så blir du troligen det även en tredje...

Vi snackade också om hur en arbetsgivares annons skulle tänkas se ut och faktiskt så liknar den här också nästan exakt den som ÖP skrivit om....hmm...märkligt. Jag gillar den iallafall skarpt av den enkla anledningen att den verkligen visar i praktiken vad regeringen skapar för regler. Inledning lite om FK:

"Försäkringskassan förändras i takt med att de nya tuffare sjukförsäkringsreglerna tas i bruk.  Mer och mer påminner den om något i Kafkas ”Processen”. Kroniskt sjuka människor finner sig plötsligt utförsäkrade och förväntas hitta en arbetsgivare som vill satsa på någon som räknar det som en bra dag när man orkar plocka upp posten ur brevlådan.
Ja, det känns väl rimligt? Visst har vi alla läst platsannonserna som ser ut ungefär så här:"


ARBETSANNONS FÖR 2010 OCH FRAMÅT? (Överskrift, min egen notering)
" ”Projektledare och controller sökes
• Saknar du all kraft och initiativförmåga? Har du ständig värk och lätt till illamående? Händer det att du måste ligga och vila ett par timmar mitt på dagen för att klara dig till kvällen? Då är det dig vi söker!  Du som känner dig rädd, bräcklig och utsatt och inte törs tänka på morgondagen är en välkommen medarbetare hos oss.
• God förmåga att leda och utveckla är förstås ett plus, samt att du är drivande, uthållig och kan hantera ett flertal olika ansvarsområden samt kopplingar mellan dem.”
"

KÄLLA: http://op.se/ettan/extralasning/kronikor/kickigustafsson/1.1582437 
-------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Från oss fanns kanske inte 100% allvar i det här och mycket ser faktiskt ut som ett rent skämt, fast...man vet ju aldrig. Ska man se bakåt på hur man behandlats så vet man faktiskt inte..

Inga kommentarer:

SAMLA POÄNG OCH KVITTERA UT PRESENTER