torsdag 26 november 2009

DAGENS KLOTTER 20 - Vem behöver insikt?

Det är tragiskt att se och jag blir verkligen ledsen
att se att vissa kommenterar med att jag skulle sakna insikt om min sjukdom
Jag har inga sjukdomar alls, förutom fysiska.

LÄKARVÅRD
Jag har nu gått under läkarvård/utredning i cirka 3 år. Man har inte funnit att jag skulle vara olämplig som mamma och man har inte funnit att jag
skulle vara psykiskt sjuk även om man ser till vad jag gått igenom i livet och kan tycka att jag skulle kunna gå på samtal. Om en läkare anser att en patient saknar sjukdomsinsikt så skulle han säga detta till en.

KURATOR
Vidare har jag också gått hos kurator en tid under 2002 då min dotter råkade ut för en sak och hon sa att om hon hade ansett mig sjukare så skulle hon skickat mig vidare, så var inte fallet

Men, blir man trakasserad och aldrig lämnad ifred, så kan man bli sjuk till slut.

Inom mig finns det jag behöver, det ger jag till dem som förtjänar det:

Värme
Kärlek
Initiativförmåga
Styrka
Ambition

VÄRME OCH KÄRLEK =MÄNNISKOVÄRDE
Får man inte utöva sin styrka och ambition och känna att man är behövd (Tack USA, mina musik vänner!) så kanske man blir psykiskt sjuk.
Man blir aldrig hjälpt av att ha en skara människor omkring sig som hela tiden ser en som sjuk, och som ser alla problem radas fram framför en.
En människas kropp är makalös, vi helar oss själva ganska enkelt många gånger beroende på vilken omgivning vi lever i och vilket bemötande vi får!

Mera behöver jag inte säga, hur i all världen skulle jag kunna agera såsom jag gör, med min musik och allt kring mina barn om jag vore sjuk???????

Herregud, kom till insikt folk. Jag är såååå trött på det här prestigefyllda spelet.

TEMP OCH SJUKDOM
Det är skillnad på temperament och sjukdom. Dessutom kan Ni läsa mitt tidigare inlägg om att nu ser man precis det jag sagt i åratal, våra psykiska sjukdomar härrör ifrån de fysiska problem vi har.
Jag lider av allergier, har haft(har?) problem med sköldkörteln, hormonproblem....
Till detta en oerhört pressande livslinje, och stressat leverne i perioder tidigare.

Där är mitt svar, något annat finns inte och det kommer ingen hitta.
Jag är kanske inte den person som alla trott eftersom jag levt genom andras vilja, detta har nu kanske blivit en chock.
Till detta är jag nog ganska medial...

Till sist kan man ju fråga sig varför så många verkar involvera sig i att få mig sjukförklarad......? Den frågan är mera intressant att utreda....


/Sivan

3 kommentarer:

Anonym sa...

du skrev i dagens klotter att andra sett dej som sjuk, vilka vet ju inte jag. men jag menar att man ska inte vara rädd att ta emot hjälp.stöd eller vård . kanske det kan bli bättre.kanske du mår bättre då. lycka till med bostad o djur

Östersundare sa...

Förstår inte varför vissa personer ska komma med anklagelser och gömma sig bakom en skärm, fy vad lågt. Inget att bry sig om.

Sivan sa...

"Anonym" och "Östersundare" kan ju vara samma personer som skrev flera meddelanden här förut men
också nya, så jag kommenterar inte specifikt på det här

Men..

Jag har ju varit till kurator tidigare skriver jag ju förut, jag har också nekats under sommaren 2009. Nu känns inga behov föreligga och då anser jag inte att vissa skall försöka tvinga in en, det skall utgå ifrån individen själv, annars är det ju ingen ide alls.

Var säker att om jag finner behov så är jag den första att ringa.

SAMLA POÄNG OCH KVITTERA UT PRESENTER